DUIT KELAS CIKNBI

DUIT KELAS CIKNBI

[;I keep on falling in love with my husband]

Tuesday, October 20, 2015

REVIEW : EVEREST dengan IMAX (3D)

Hello hello hellooooooooooo,

Image result for everest


 


Ber-dating lagi bersama en.husband!

So, this time around ciknbi nak review untuk filem Everest, mulanya nak tengok cerita Goosebump tapi nasib tak baik sebab dah sold out waktu tu.Mana tak sold out nye,  en.husband suka buat rancangan adhoc. Malam tu nak tengok, malam tu jugak baru nak beli...haha...itulah makanannya, berhuhu berdua dekat depan kaunter.

Mula-mula tengok trailer cerita Everest ni macam tak best. Sebab tengok macam serious and adventure je. So, bukan lah genre favourite kami berdua.Lastly, surrender aje beli tiket Everest tapi yang tinggal hanyalah 3D IMAX. Pastu nak bayar, mak aiiiiiii terkejuut ciknbi, RM61 untuk 2 orang. WAHHHH! macam gempak je pawangam ni. haha.

IMAX ni sangat puas hati dengan dia punya kerusi dan sound system, tak rugilah duit tu kalau korang tengok IMAX. 3D dia tersangatlah real. Memang kualiti baik punya. Spec 3D pun tak memeningkan kepala bila pakai , lain lah macam pawangam lain. Selalu kalau pakai memang berdenyut-denyut kepala sampai terpaksa bukak. Rugi lah beli tiket 3D tapi tak nampak 3D kan...so, sangat-sangat recommended bagi sesiapa nak tengok wayang dengan IMAX ni.

DANNNNNN......


Cerita EVEREST tersangatlahhhhhhhhhhhhhhhhh BEST!!
sebab jalan ceritanya memang ikut fully dari cerita asal. Memang para pelakon diambil berdasarkan watak dan situasi yang sebenar. Sangat-sangat membuka mata untuk kita melihat sendiri alam ciptaan Allah swt bagi gunung Everest ni.

Kun Fa Ya Kun, 
Jadi, maka jadilah ia. Kalau memang Tuhan nak menjadikan sesuatu itu, maka memang akan terjadi dengan kuasaNya.tapi kita sebagai manusia kena yakin dan percaya, semua yang berlaku tu pasti ada Hikmah yang kadang kala kita sendiri pun tak tahu. 

Tapi , percayalah.


bye!

No comments:

DUIT KELAS CIKNBI